fbpx
 

Tratamente Cuperoză și Rozacee

Tratament Cuperoză și Rozacee în Craiova și Timișoara

Ce Este Rozaceea?

Tratamente Cuperoză și Rozacee

 

Rozaceea este o afecțiune foarte frecventă ce se caracterizează în principal prin apariția unor zone eritematoase (flush) localizate la nivelul 

feței. Alături de o serie de semne clinice generale, acestea includ telangiectazii, erupții papulo-pustuloase inflamatorii (asemănătoare acneei juvenile vulgare).

 

Rozaceea este o afecțiune a pielii care se caracterizează în fazele inițiale prin episoade de roșeață la nivelul feței și pe decolteu, care ulterior devin persistente și se asociază cu apariția telangiectaziilor faciale (vinișoare).

În stadii mai avansate, pot să apară papulo-pustule sau chiar noduli inflamatorii pe scalp, gât, piept, iar în final poate să se dezvolte rinofima (acel nas mare, roșu).

 

Este important de știut că anumiți factori alimentari (cofeina, alcoolul, condimentele) și de mediu (frigul sau căldura extremă) pot agrava boala, recomandându-se evitarea lor.

 

Petele roșiatice tind să apară în special pe obraji, nas, frunte și mai puțin pe gât, torace, urechi sau scalp. Netratată, rozaceea tinde să evolueze și să se agraveze în timp.

Cauze și Manifestări

Cauze:

 • Anomaliile funcționale ale vascularizației cutanate sugerate de: eritemul tranzitor (flush) declanșat de caldură, alcool, cafea, condimente, emoții;
 • Tulburări digestive: gastrită cronică, tulburări de transit, alimentative neadcvată;
 • Demodex foliculorum: acarian cu rol agravant în special în rozaceea granulomatoasă;
 • Factori imunologici: deficitul de vitamina B2;
 • Aplicarea îndelungată de dermatocorticoizi pe față;
 • Disfuncții endocrine: menopauză;
 • Schimbările bruște de temperatură (treceri de la cald la rece și de la rece la cald).

 

Manifestări:

 • Înroșirea feței cu apariția unor pustule pe tegumentele obrajilor, nasului, în jurul buzelor și pe frunte, care persistă câteva zile;
 • Vizualizarea la suprafața tegumentelor a unor vase sangvine foarte subțiri (dând aspect de pânză de păianjen);
 • Usturime și chiar senzație de arsură pe față, în special dacă se aplică diverse creme cosmetice și loțiuni neadecvate nevoilor pielii. Pacientul își poate simți fața excesiv de uscată, crăpată și foarte sensibilă la palpare;
 • Ochi uscați, iritați;
 • Pleoapele pot părea umflate (edematiate) iar vederea poate fi încețoșata. Dacă nu este tratată, rozaceea poate determina apariția unor probleme grave de vedere. În absența tratamentului, rozaceea evoluează determinând apariția unor formațiuni reliefate, denumite papule, care se cantonează în special la nivelul nasului și obrazului. Acestea au tendință la înmulțire, până când modifică aspectul obișnuit al regiunii. În cazurile grave, rozaceea poate evolua până la rinofimă (însă această situație apare destul de rar).

Clasificarea Rozaceei

 • Stadiul I: cuperoza;
 • Stadiul II: papulo-pustulos;
 • Stadiul III: rinofima;
 • Stadiul IV: ocular.

Leziunile cutanate (eritem, telangiectazii, papule, pustule) în rozacee sunt în raport cu stadiul bolii. De asemenea, trebuie spus că pielea femeilor cu rozacee este fină, uscată, iritabilă, sensibilă la intemperii, iar la bărbat este îngroșată, seboreică.

Tratamentul rozaceei cu ajutorul Aplicatorului SRA Elos plus pentru Fotoregenerarea Facială.

Aplicator SRA Elos plus pentru Fotoregenerare Facială

Aplicatorul SRA este destinat tratării pigmentației benigne, fotoliftingului, telangiectaziei, rozaceei, cuperozei. Zonele țintă absorb energia luminii, cresc temperatura țesutului și apoi energia RF pătrunde în zona pre-încălzită, stabilizând temperatura la un nivel sigur și eficient.

Rezultate Tratamente Cuperoză și Rozacee

Prețuri TRatamente Cuperoză și Rozacee

Faciale - Fotoregenerare(Craiova,Timișoara)

PROCEDURASEDINTEPRET
Motus AX/AY fotoregenerarePachet 4 ședințe750 lei
SRA fotoregenerarePachet 4 ședințe500 lei
SublimePachet 6 ședințe700 lei

Completează Formularul Pentru Programare Cuperoză și ROzacee