fbpx
 

Terapia Vampir PRP

Tratament Vampir PRP în Craiova și Timișoara

Terapia Vampir PRP Bioregenerare

Terapia vampir PRP este o procedură folosită cu foarte mare succes în diverse domenii ale medicinei, cum ar fi: Dermatologie, Chirurgie Estetică, dar și în Ortopedie, Stomatologie, Ginecologie.

 

Terapia PRP este o procedură sigură, întrucât presupune folosirea sângelui propriu pentru fiecare pacient în parte. După prelucrare, se obține o substanță îmbogățită cu trombocite proprii, care se injectează la nivelul feței, gâtului, decolteului, mâinilor sau scalpului.

 

Terapia vampir PRP poate fi combinată cu alte metode de rejuvenare, precum microneedling Dermapenmezoterapia, injectarea de acid hialuronic, toxină botulinică sau terapiile laser.

Beneficii Terapia Vampir PRP

Terapia PRP sau terapia vampir aduce numeroase beneficii pielii de pe gât, față, decolteu, mâini sau scalp:

 

  • atenuează ridurile de expresie din jurul ochilor, gurii și nasului
  • estompează cearcănele și redă strălucirea naturală pielii
  • diminuează petele hiperpigmentare
  • rejuvenează pielea uscată și matură, întrucât reduce semnele de foto şi cronoîmbătrânire (efect anti-aging la nivelul feţei, decolteului, mâinilor)
  • reactivează sinteza naturală de acid hialuronic şi colagen, îmbunătățind elasticitatea cutanată
  • reface fermitatea și conturul feței
  • diminuează porii şi reduce excesul de sebum
  • îmbunătățește calitatea pielii de la nivelul gâtului, decolteului și mâinilor sau din alte regiuni ale corpului unde se dorește îmbunătățirea tonusului și texturii pielii (brațe, coapse, fese, gambe, abdomen)
  • acționează asupra cicatricilor post-acnee
  • ameliorează aspectul vergeturilor
  • are efecte benefice prin injectarea la nivelul scalpului, fiind un tratament pe care medicii dermatologi îl recomandă împotriva căderii părului (alopecie), seboreei, dar și ca fortifiant pentru părul uscat, subțire, fragil

În plus, la toate aceste beneficii putem adăuga și faptul că terapia vampir PRP nu impune o perioadă de recuperare, nu rămân cicatrici, având rezultate vizibile chiar din primele două săptămâni de la injectare. Mai mult, serul injectat este un produs natural (fiind extras din sângele pacientului), deci nu poate produce alergii sau reacții adverse.

Cum Decurge Terapia PRP

1. Recoltarea de sânge a pacientului

 

Acest pas se realizează întocmai precum recoltarea de sânge pentru analize, diferența constând în folosirea unei eprubete speciale. Aceasta conține substanțe care vor separa elementele din sânge.

2. Centrifugarea sângelui

 

Eprubetele cu sângele recoltat vor fi puse într-un aparat de centrifugă special creat pentru acest tratament și vor fi centrifugate timp de 10 minute, timp în care se separă elemente din sânge. Centrifugarea este realizată întocmai specificațiilor kitului de recoltare. În acest timp, pacientului i se aplică cremă anestezică pe zona ce urmează a fi injectată.

3. Injectarea substanței îmbogățite cu trombocite

 

Se îndepărtează crema anestezică de pe piele, care se curăță apoi cu soluție antiseptică. Substanța este extrasă de către medicul specialist din eprubetă într-o seringă și apoi începe procedura de injectare cu un ac extrem de subțire, dar datorită anesteziei locale procesul nu este dureros.

 

Toate aceste etape de recoltare, preparare și injectare se efectuează rapid (45-50 minute în total), în faţa pacientului, pentru ca acesta să aibă siguranţa că proba de sânge nu a fost contaminată.

Contraindicatiile Terapiei PRP

După efectuarea terapiei vampir PRP:

 

După injectare pot apărea ușoare pete de roșeață, edem, echimoze sau vânătăi care vor trece în câteva zile. Riscul de alergii/fenomene imunologice este complet absent, produsul injectat fiind compatibil perfect cu organismul pacientului. Evitați expunerea la soare, solar și băile fierbinți câteva zile după procedură. Se poate aplica machiaj în mod normal chiar de a doua zi.

Contraindicatiile terapiei vampir PRP:

 

Printre contraindicațiile terapiei vampir PRP se numără: perioada menstruală, sarcină, alăptare, stări febrile, boli autoimune, afecțiuni de coagulare a sângelui, afecțiuni oncologice, infecții pe zona vizată, epilepsie. Vă rugăm să discutați cu medicul specialist din clinica Keza Craiova sau Timișoara despre toate afecțiunile dvs. pentru a putea stabili dacă tratamentul poate fi efectuat.