fbpx
 

Tratamente Pete Hiperpigmentare

Tratament Pete Hiperpigmentare în Craiova și Timișoara

Tratamente Pete Hiperpigmentare

Tratamente Pete Hiperpigmentare

 

Hiperpigmentarea sau colorația excesivă a tegumentului, reflectă de regulă supraproducția, localizarea anormală sau distribuția defectuoasă a melaninei care prin depunerea la nivelul pielii cauzează o colorație neuniformă și pistrui.

 

Hiperpigmentarea rezultă cel mai frecvent în urma expunerii la soare, în așa numitul proces de fotoîmbătrânire, dar poate fi, de asemenea, rezultatul unor boli metabolice, endocrine, neoplazice și inflamatorii, intoxicații cu substanțe chimice, tratamentului cu anumite medicamente, defectelor genetice, arsurilor termice, radiaților ionizante.

 

Hiperpigmentările pot fi produse și agravate și de alți factori: hormonali (contraceptivele, hormonii din sarcină), deficiența de vitamina B12, inflamația după orice trauma cutanată, arsuri sau după leziunile de acnee.

De asemenea, fumatul joacă un rol important în agravarea hiperpigmentărilor. Hiperpigmentările sunt foarte frecvente și riscul lor crește odată cu vârsta, constituind semne de îmbătrânire cutanată în special la persoanele cu piele deschisă la culoare.

 

Ultravioletele sunt responsabile de bronzarea imediată sau tardivă, secundară expunerii la soare dar și de apariția leziunilor de lentigo senil.

 

Melasma sau cloasma reprezintă o hiperpigmentare a pielii care apare la nivelul feței, dispusă în plăci sau cu aspect reticulat. Petele sunt dispuse simetric pe frunte și obraji. Melasma este accentuată de expunerea la ultraviolete și poate avea cauze multiple.

Cel mai frecvent apare în timpul sarcinii datorită tulburărilor hormonale induse de aceasta. Mai poate apărea la femei cu insuficiență ovariană, femei la menopauza sau la cele care iau contraceptive.

 

Efelidele, numite în mod popular „pistrui”, sunt mici pete cafenii, galbene sau brune, simetrice care afectează mai frecvent fața și toracele. Apar mai frecvent la subiecții cu piele deschisă, blonzi sau roșcați. Se accentuează după expunerea la soare, îndeosebi primăvara și toamna.

Cum Poți Reduce Riscul de Hiperpigmentare?

Modificări ale stilului de viață:

 

  • Renunță la fumat;
  • Redu consumul de alcool;
  • Fă exerciții în mod regulat pentru a îmbunătăți circulația sanguină;
  • Consumă cantități crescute de fructe și legume pentru a crește aportul de vitamine și antioxidanți.

 

Îngrijirea zilnică corespunzatoare a pielii trebuie să conțină:

 

  • Exfoliante pentru a îndepartă stratul de celule moarte și pigmentul superficial;
  • Creme hidratante și creme cu vitamina C;
  • Alti antioxidanți pentru a neutraliza radicalii liberi.

 

Fotoprotecția (folosirea produselor cosmetice cu factor de protecție) este foarte importantă în prevenirea apariției și extinderii petelor pigmentare.

 

Tratament Disponibil în Craiova și Timișoara

Aplicatorul SRA Plus este destinat tratării pigmentației benigne, fotoliftingului, telangiectaziei, rozaceei, cuperozei. Utilizează tehnologia Elōs, care combină lumina intens pulsată și radiofrecvența bipolară.

 

Energia optică țintește diferiți cromofori (melanină, hemoglobină). Aplicatorul SRA Plus emite lumină la o lungime de undă de 470-980 nm, care este absorbită de melanina superficială și hemoglobină.

 

Zonele țintă absorb energia luminii, cresc temperatura țesutului si apoi energia RF pătrunde în zona pre-încălzită, crește și mai mult temperatura leziunii vizate, până la nivelul necesar pentru a o distruge.

 

Leziunea pigmentară se va închide la culoare treptat în următoarele 24-48 de ore (maro închis sau chiar negru), va progresa și se pot forma mici cruste care vor cădea în următoarele 10-21 de zile, când leziunea se va depigmenta.

 

 

Aplicări După Tratament

În urma tratamentului SRA, vom obține o îmbunătățire a aspectului pielii fotoîmbătrânite prin îndepărtarea leziunilor vasculare și pigmentare superficiale. Gradul de îmbunătățire și numărul de ședințe necesare variază de la un pacient la altul, în funcție de tipul leziunilor, de severitatea acestora și, nu în ultimul rând, de tipul de piele al fiecăruia.

 

Dupa tratament, pielea capătă un aspect mai catifelat, uniformizat ca și culoare, fără pete maronii iar porii și ridurile sunt estompate, aspectul general fiind mult îmbunătățit. Înainte de indicația de tratament cu lumină intens pulsată pentru leziuni pigmentare, trebuie să existe un diagnostic dermatologic al acestora.

 

Unele boli ale pielii cu componenta pigmentară nu se tratează prin această metodă. Astfel, se pot trata lentiginele solare, efelidele (pistruii), petele cafe-au-lait, melasma, hiperpigmentările postinflamatorii sau cele induse post-medicamentos.

 

Leziunile pigmentare superficiale, cum ar fi pistruii, petele provocate de soare, cele apărute în urma îmbătrânirii cutanate, pielea deteriorată de arsuri solare tind să răspundă mai bine la tratament.

 

Gradul de îmbunătățire și numărul de ședințe necesare variază de la un pacient la altul, în funcție de tipul de leziune și de severitatea acestora.

După fiecare tratament, imperfecțiunile pigmentare sau vasculare se vor deschide la culoare, gradual. Îmbunătățirea texturii pielii va fi evidentă spre sfârșitul seriei de tratamente.

Senzația descrisă în timpul tratamentului este de „pișcătură calda” dar durează doar câteva secunde. Se mai poate simți o ușoară caldură după terminarea tratamentului.

Câte ședințe Sunt Necesare?

Tratamentele se repetă lunar, iar o cură completă trebuie să cuprindă 5-6 tratamente, în funcție de tipul problemelor cu care vă confruntați. Pielea fotoîmbătrânită, eritemul din rozacee, telangiectaziile și leziunile pigmentare necesită în mod normal 4-5 sesiuni de tratament. Unele leziuni vasculare sau pigmentare mai rezistente pot necesita mai mult de 5 ședințe.

 

Melasma superficială impune o îngrijire specială, întrucât este o afecțiune controlată de hormoni și poate oricând să reapară. Mai mult decât atât, răspunsul este imprevizibil, unii pacienți pot să raspundă foarte slab la tratament, în timp ce alții pot suferi o accentuare a nuanței leziunilor.

 

Evitarea soarelui și fotoprotecția sunt esențiale pentru pacienții cu melasma. O expunere minimă la razele ultraviolet poate șterge eficiența câtorva luni de tratament, astfel încât este foarte important să subliniem importanța fotoprotecției.

Completează Formularul Pentru Programare Tratamente Pete Hiperpigmentare