Acum, când avem atât de multe opțiuni în ceea ce privește produsele pentru îngrijirea pielii, este cu atât mai dificil să facem alegeri. Există multe mituri pe care dermatologii le demontează:

1# Cu cât SPF-ul este mai mare, cu atât este asigurată o mai bună protecție

Există trei tipuri de raze ultraviolete (UV): UVA, UVB și UVC. Razele UVA penetrează pielea adânc, modificând pigmentarea pentru a produce bronzul. Razele UVB sunt razele primare care provoacă arsuri solare. Aceste raze dăunează, de asemenea, ADN-ului pielii și provoacă fotosensibilizare, modificări ale pigmentului și carcinoame (tumori canceroase). Razele UVC sunt absorbite de atmosferă și nu ajung la sol.

SPF-ul unui produs de protecție solară se referă la capacitatea de protecție oferită de produs. Produsele de protecție solară trebuie să ofere protecție atât împotriva radiațiilor UVA, cât și UVB.

Căutați un SPF de cel puțin 15 cu ambele filtre și care să aibă în compoziție unul dintre următoarele ingrediente: mexoryl, oxybenzone, avobenzone sau titanium dioxide.

Este demonstrat că orice SPF mai mare decât 50 nu aduce beneficii notabile (de exemplu, SPF 50 blochează 98% dintre razele UVB, în timp ce SPF 100 blochează 99%).

mituri-ingrijirea-pielii

2# Nu aveți nevoie de protecție solară într-o zi înnorată

Chiar și într-o zi înnorată, radiațiile UV de la soare ajunge la suprafața pământului. De asemenea, nu credeți mitul că sunteți protejată doar pentru că purtați machiaj cu SPF.

Potrivit Dr. Leslie Bauman, director al Universității Miami Cosmetic Group și autor al cărții ,,The Skin Type Solution!” – New York Times bestseller publicată in mai multe limbi, ,,ar trebui să aplicați de 14 sau 15 ori cantitatea de machiaj pe care o persoană obișnuită o poartă pentru a ajunge la SPF-ul menționat pe etichetă”.

Asigurați-vă că utilizați protecție solară în plus față de pudră sau fond de ten, așa cum ar fi o cremă hidratantă ca prim pas în rutina de machiaj.

mituri-ingrijirea-pielii

3# Curățarea feței cu săpun va menține pielea sănătoasă și fără acnee

Dermatologii spun că atunci când vă curățați fața cu soluții nepotrivite și agresive, cum ar fi săpunul, eliminați unele dintre uleiurile și barierele de protecție naturale ale pielii, ceea ce tinde să ducă la erupții cutanate și chiar la arsuri.

În schimb, puteți folosi un gel de curățare delicat, special pentru tipul tău de ten și problemele lui, urmat de o cremă hidratantă sau de protecție solară.

mituri-ingrijirea-pielii

4# Este mai bine să storci un coș decât să îl lași în pace

Chiar dacă poate fi satisfăcătoare senzația de a elibera un coș mare care ne dă bătăi de cap, cel mai bine este să îl lăsăm în pace. Puteți provoca inflamație, care duce la o cicatrizare lentă și veți rămâne cu semne.

Dacă acneea vă dă bătăi de cap, puteți apela la un dermatolog pentru un tratament de curățare.

Citește mai multe despre tratamentele Keza Clinique: Selenia X-Skin, Intraceuticals și Hydrafacial

5# Produsele antiaging (sau ,,cremele antirid”) pot ,,șterge” ridurile

Cele mai multe creme antirid pur și simplu hidratează pielea, făcând-o să arate mai bine temporar. Există într-adevăr o substanță activă care are o istorie și o reputație solida pentru combaterea liniilor fine, și anume retinoizii.

Deseori vânduți sub denumirea de “Retinol” sau “Tretinoin“, aceste creme sau picături penetrează pielea și stimulează regenerarea celulelor pielii.

Studiile dermatologice ne-au arătat că sunt eficiente la tratarea acneei, reducând liniile fine și ridurile și inversând efectele razelor solare.

Singurele metode care dau cu adevărat rezultate remarcabile împotriva ridurilor sunt tratamentele medicale de ultimă generație.

Rezultate înainte și după realizate la clinica Keza din Craiova cu PLASMAGE® – prima tehnologie patentata Plasma Fractional® pentru dermatologie și medicină estetică:

mituri-ingrijirea-pielii

Rezultate înainte și după tratamentul Sublime – combinație Elos de lumină infraroșie și radiofrecvența bipolară:

mituri-ingrijirea-pielii

 

 

Descarcă gratuit eBookul

Alătură-te comunității Keza Clinique și primești pe email un eBook cu 46 de sfaturi valoroase pentru frumusețea ta.

Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul alăturat cu prenumele, orașul și emailul tău. eBookul va ajunge imediat la tine.

You have Successfully Subscribed!