Celulita îți dă bătăi de cap? Nu ești singura! Mai bine de 80% dintre femeile din întreaga lume dezvoltă la un moment dat al vieții celulită – chiar și persoanele foarte slabe sau foarte tinere!

La fel de întâlnite precum celulita sunt și miturile despre ce o cauzează și cum să scapi de ea. Vă invităm să descoperim împreună adevărul!

Celulita este cauzată de toxinele din organism – Mit

Unele produse anticelulitice (creme, geluri) pretind că ajută la eliminarea impurităților și a toxinelor din organism și astfel reduc aspectul de coajă de portocală al pielii.

Dar nici eficacitatea și nici afirmațiile lor despre ce cauzează celulita nu sunt susținute de știință.

Celulita se dezvoltă atunci când depunerile de grăsimi încep să împingă sub piele straturile de fibre de colagen sau țesutul conjunctiv (adesea în zona feselor și coapselor, dar și pe mâini, abdomen sau alte zone).

Țesutul conjunctiv poate fi slăbit de hormoni, lipsa de exerciții fizice și tonus muscular scăzut, excesul de grăsimi și circulația necorespunzătoare.

Femeile sunt mai predispuse să dezvolte celulită decât bărbații – Adevăr

Femeile tind să depoziteze mai multe grăsimi în jurul șoldurilor și coapselor decât bărbaților.

De asemenea, țesutul conjunctiv al femeilor nu este la fel de compact ca cel al bărbaților pentru a oferi susținere. Se estimează că  aproximativ doar 10% dintre bărbați suferă de celulită.

Dereglările hormonale pot provoca celulită – Adevăr

Un lucru este cert: hormonii sunt cei care ne controlează corpul. Ei sunt eliberați de creier și pot să determine acumularea de kilograme, starea de spirit, aspectul pielii și al părului etc.

Femeile sunt mai predispuse la apariția celulitei în perioadele vulnerabile din punct de vedere hormonal, așa cum ar fi adolescența, sarcina, menopauza sau în timpul administrării pilulelor anticoncepționale.

Celulita se agravează odată cu vârsta – Adevăr

Hormonii, de asemenea, par să joace un rol important în apariția celulitei: în timp ce femeile înaintează în vârstă, corpul lor produce mai puțin estrogen – un hormon care ajută la menținerea sănătății vaselor de sânge.

Mai puțin estrogen poate însemna o circulație deficitară, ceea ce poate însemna, de asemenea, o scădere a producției de colagen nou și degradarea țesutului conjunctiv mai vechi.

Orele de yoga care vizează fundul și coapsele pot fi benefice, precum și exercițiile din sala de forță.

Celulita apare doar atunci când nu ești într-o formă fizică de invidiat – Mit

Excesul de greutate face aspectul celulitei mai vizibil; cu cât mai multă grăsime pe care o aveți sub piele, cu atât este mai probabil să aveți o piele cu aspect de coajă de portocală.

,,Celulita este problema femeilor de toate formele și dimensiunile. Eu chiar tratez modele Victoria Secret. Sunt foarte slabe, lucrează și mănâncă bine, fac totul corect, dar încă mai au celulită”, spune Shira Ein-Dor, fondatorul unui Centru American de reducere a celulitei din New York City.

Celulita poate avea cauze genetice – Adevăr

Este adevărat că celulita poate fi genetică; dacă mama și bunica dumneavoastră au avut celulită, prezentați șanse să o dezvoltați.

De fapt, există chiar un test medical care vă poate spune dacă aveți o predispoziție genetică la apariția celulitei moderate până la severă – dar, având în vedere că majoritatea femeilor vor dezvolta celulita în timpul vieții, nu putem afla sigur care a fost factorul declanșator.

Genetica este însă doar o mică parte din puzzle-ul celulitei; factori precum dieta, activitatea fizica regulata și menținerea unei greutăți sănătoase joacă, de asemenea, un rol.

Exercițiile fizice pot reduce celulita – Adevăr

Doar prin sport nu putem vindeca celulita, dar în multe cazuri sportul poate ajuta la prevenirea sau reducerea aspectului ei. Celulita apare atunci când țesutul conjunctiv de sub piele devine slab sau își pierde elasticitatea, astfel că întinderea și întărirea prin sport pot ajuta.

0725 922 838

keza.craiova@keza.ro

Str. Arieș, nr. 1, bl. A-B, parter

Descarcă gratuit eBookul

Alătură-te comunității Keza Clinique și primești pe email un eBook cu 46 de sfaturi valoroase pentru frumusețea ta.

Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul alăturat cu prenumele, orașul și emailul tău. eBookul va ajunge imediat la tine.

You have Successfully Subscribed!