Totul despre acnee: ce este și cum o tratăm?

Acneea este o afecţiune inflamatorie cronică a foliculului pilosebeceu, localizată la nivelul feţei, gâtului, toracelui anterior și toracelui posterior.

Deşi acneea este considerată în principal o boală a adolescenţei (întâlnită la aproximtiv 80% dintre aceștia), toate grupele de vârstă pot fi afectate.

Tabloul clinic

Polimorfismul lezional este reprezentat alături de comedoane (puncte albe sau negre) de papule și pustule foliculare, noduli, chisturi, uneori excoriații (acneea excoriată) și cicatrici de diferite tipuri. Poate varia semnificativ de la o acnee comedoniană uşoară la boala sistemică fulminantă.

Considerată uneori o afecțiune minoră, acneea poate cauza traume psihice, senzația de nesiguranță, inferioritate, având un puternic impact psiho-social.

Simptome ale acneei

Există diferite forme de acnee. În prima instanță poate apărea sub forma comedoanelor (puncte negre și albe), fiind vorba aici despre acneea retențională.

Dar acneea poate fi insoțită de inflamații, coșuri și leziuni mai mari. Într-un mediu lipsit de oxigen, bacteriile prezente în mod normal pe piele pot sa se înmulțească și să creeze substanțe inflamatorii care se întind în straturile pielii.

Aceasta este acneea inflamatorie. În general, aceste doua forme de acnee coexistă și acest lucru se numește acnee mixtă. Afectează 60% dintre pacienții cu acnee.

tratament acnee craiova timisoara

Cauzele apariției acneei

Deși etiopatogenia este incomplet elucidată, numeroase date pledează pentru participarea următorilor factori:

  • Predispoziția genetică;
  • Factorul hormonal (pubertate, sindrom premenstrual, sarcina etc);
  • Factorul microbian (P. acnes, P. granulosum, stafilococ epidermidis);
  • Factorul imunologic;
  • Stresul;
  • Medicamente: corticoizi, antitiroidine, antitusive, expectorante, sedative, vitamina B12, sărurile de litiu;
  • Produse cosmetice (acneea cosmetică);
  • Substanțe chimice clorate: acneea la clor;
  • Factori fizici: radiații ionizante (razele X);
  • Alimentația – excesul de dulciuri și grăsimi este factor favorizant.

Tratament acnee personalizat de către medicii dermatologi Keza Clinique

Fiecare tratament se individualizează și răspunde diferit, de aceea și rezultatele pe același tip de acnee pot fi diferite de la individ la individ, în funcție de factori generali, hormonali, genetici sau constituționali.

Tratamentul este unul complex și se individualizează în funcție de forma clinică, extinderea, vechimea, tratamentele anterioare sau după vârsta pacientului. Astfel că, paleta de tratament cuprinde antibiotice locale sau generale, bactericide locale, hormoni sau retinoizi.

Tratamente acnee Keza Clinique Craiova și Timișoara

1. HydraFacial – Echipament non laser de refacere a țesutului cutanat.

Aparatul HydraFacial este cea mai recentă și avansată tehnologie non-laser de refacere a țesutului cutanat. HydraFacial este singurul echipament de hidrodermoabraziune care combină simultan curățarea, exfolierea, extracția, hidratarea și protecția oferită de antioxidanți, rezultând o piele mai curată, mai frumoasă fără disconfort și timp de recuperare. HydraFacial oferă un tratament calmant, non-invaziv și non-iritant de curățare și hidratare a pielii.

Cu ajutorul aparatului HydraFacial se elimina liniile fine, ridurile, porii măriți și congestionați, se tratează tenul acneic, hiperpigmentația și petele de vârstă.

Hydrafacial

Vino la Keza Clinique și încearcă tratamentul de curățare și hidratare de care sunt îndrăgostite celebritățile de la Hollywood!Hydrafacial are efecte benefice în cazurile de acnee, puncte negre, pori dilatați și iregularități texturale. Imediat dupa terminarea tratamentului vei avea un ten mai curat și luminos, fără roșeață.➡️ 1 ședință #Hydrafacial = 250 lei + un tratament infuzabil CADOU 🎁➡️ Citește mai multe detalii accesând acest link: https://keza.ro/hydrafacial-tratamentul-hollywood/📞 Programări la telefon: 0725 922 839🏠 #Timisoara, Str. Samuil Micu Clein, nr. 19, vis-a-vis de Turnul de Apă.

Gepostet von Keza Clinique Timisoara am Freitag, 25. Januar 2019

2. Intraceuticals Clarity – este un tratament cu oxigen hiperbaric rapid și sigur împotriva acneei.

Doar după un singur tratament Intraceuticals Clarity, tenul va fi și se va simți limpezit și calm. Acneea este diminuată, iar bacteriile ce agravează porii sunt minimizate în timp ce ingredienții activi asigură echilibrul optim pentru a preveni viitoare erupții.

3. Peeling chimic – este o procedură medicală estetică care constă în aplicarea la nivelul pielii a unei substanțe chimice, cu scopul de a produce o descuamare controlată a tegumentului.

Prin această metodă sunt îndepărtate celulele din straturile superficiale ale tegumentului și totodată sunt stimulate celulele din straturile profunde să producă colagen și elastină, elemente ce mențin elasticitatea și tonusul pielii.

Descarcă gratuit eBookul

Alătură-te comunității Keza Clinique și primești pe email un eBook cu 46 de sfaturi valoroase pentru frumusețea ta.

Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul alăturat cu prenumele, orașul și emailul tău. eBookul va ajunge imediat la tine.

You have Successfully Subscribed!